Pimp my bike

Pimp my bike

Lokacija: Klub HDLU, Dom HDLU
U suradnji s inicijativom Drugi Krug
Termin: 31.10.2020., 11.00–18.00
Voditelj: Vanja Marković

Drugi krug je inicijativa za povećanje broja vozačica i vozača bicikala u Zagrebu. Djeluje od 2016. godine u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika i AKC Attack. Članovima u opuštenoj atmosferi nudi pristup alatima za popravak i održavanje bicikala, savjete vezane za održavanje i sigurnost u vožnji te povremene radionice.

Radionica u sklopu Salona mladih želi ponuditi mogućnost otklanjanja jednostavnijih kvarova, izmjenu jednostavnijih dijelova kao što su vanjske ili unutarnje gume, sajle i bužiri kočnica i mjenjača, pločice kočnica, ručke volana i slično. U radionicu će biti uključen osnovni pregled stanja bicikla te čišćenje i podmazivanje pogonskih dijelova.

*Napomena: Ulaz na radionicu je besplatan uz predočenje ulaznice ovogodišnjeg 35. salona mladih.

Broj polaznika je ograničen! Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

Kako bi radionica bila što uspješnija, kandidati bi trebali što bolje opisati (još bolje fotografirati) problem na njihovom biciklu na kojem žele raditi.

Primjerice, ako se radi o zamjeni gume (vanjske ili unutarnje) potrebno je navesti o kojoj se dimenziji gume radi te koja je vrsta ventila. Ako biste htjeli da vam izravnamo (centriramo) kotač pogledajte jesu li pukle neke žbice. Ako vam loše rade kočnice, slikajte nam čeljusti (ono što stisne kotač) i ručicu (ono na volanu što vi stišćete kao bi zakočili). Isto vrijedi i za mjenjače brzina.

BIO

VANJA MARKOVIĆ (1988.) je voditelj inicijative Drugi krug, član Autonomnog kulturnog centra Medika. Radi kao serviser u trgovini sportskom opremom i biciklima. Stručno osposobljen za mehaničara bicikla i diplomirani knjižničar.

hrCroatian