Domaćini, gosti i uljezi

DOMAĆINI, GOSTI I ULJEZI – PANEL I DISKUSIJA

Lokacija: Dom HDLU

Termin: 13.5., 17:00 – 19:30

Sudionici: ŠUM Journal, BLOK Magazine, Rupert, Shedhalle, kustoski kolektiv KUĆĆA

Program okuplja međunarodne goste u parazitskom dijalogu o društveno-političkim, teorijskim i praktičnim implikacijama suvremenog umjetničkog djelovanja kao urednici, novinari, teoretičari, kustosi i umjetnici.

17:00 – 18:00 ŠUM Journal (Slovenija)

Osnivačica slovenskog časopisa ŠUM, umjetnica i kustosica Tjaša Pogačar upoznaje nas s njihovom praksom u kojemu se presijecaju znanosti i mit, teorija i fikcija, dok u​​rednici posebnog PARAZITI izdanja, Tisa Troha i Maks Valenčić, predstavljaju novo izdanje pod nazivom Generative Horizons.

18:00 – 18:20 BLOK Magazine (Poljska)

Vera Zalutskaya, jedna od urednica poljskog BLOK Magazine, predstavlja online portal fokusiran na mapiranje različitih lokalnih identiteta i praćenje umjetničkih i kulturnih praksi Središnje i Istočne Europe.

18:20 – 18:40 Rupert (Litva)

Milda Batakytė, izvršna direktorica litvanskog nezavisnog centra Rupert predstavlja njihovu dugogodišnju transdisciplinarnu i suradničku praksu koja obuhvaća umjetničke, rezidencijalne i edukativne programe.

18:40 – 19:00 Shedhalle (Švicarska)

Philipp Bergmann i Thea Reifler, kustosi švicarskog prostora za suvremenu umjetnost, predstavljaju program Protozones kojeg provode od 2020.-2025. godine, usmjeren na istraživanje novih modela umjetničkog djelovanja i prezentacije, s naglaskom na proces-orijentirane umjetničke i kustoske prakse.

19:00 – 19:30 Moderirani razgovor i rasprava s gostima, posjetiteljima i članovima kustoskog kolektiva KUĆĆA (Jurica Mlinarec, Klara Petrović, Luja Šimunović).

hrCroatian