Hatch IV

Hatch IV

Lokacija: Galerija Bačva, Dom HDLU

Termin: 6.11.2020., 19.00

Ivan Lušičić Liik i Matija Vojvodić

Četvrta iteracija site specific performansâ koje zajedno izvode kompozitor Matija Vojvodić i vizualni umjetnik Ivan LušičićLiik. Njihova suradnja i istraživanja potencijala praznog prostora započela su 2014. godine.

Kao i u prethodnim izvedbama, uvjetovani zadanim i zatečenim stanjem prostora autori će nastojati, barem na neko kratko vrijeme, promijeniti promatračev doživljaj tog prostora koristeći zvuk i svjetlo kao materijale i alate nadgradnje, adaptacije, pregradnje, pa i rušenja postojećeg prostora. Kao i prethodne iteracije, “Hatch IV” podijeljen je u 3 čina: Uvod, Temu i Kraj. Činovi označavaju pomake u proširivanju stvarnosti – njima se razlama potencijal središnjeg prostora Meštrovićeva paviljona. 

BIO

IVAN LUŠIČIĆ LIIK odbjegli je arhitekt, dizajner svjetla i primijenjeni umjetnik u području novih medija. U pozadini se njegovih radova daju primijetiti ostaci (utjecaja i elemenata) formalnog obrazovanja sa studija arhitekture i kazališnog oblikovanja svjetla koje onda Lušičić reinterpretira u svojim radovima.

MATIJA VOJVODIĆ je  glazbenik, glazbeni producent i sound dizajner koji se voli izražavati u širokom spektru umjetničkih i komercijalnih projekata. U svojim kompozicijama Vojvodić stvara paletu zvukova u kojima se mogu naslutiti utjecaji klasičnog minimalizma, etno i elektronske glazbe. U radovimapromišlja o odnosima zvuka i prostora u kojem se zvuk emitira.

hrCroatian