(GENERATION) Y TATTOO?

(GENERATION) Y TATTOO?

Lokacija: Galerija Bačva

Termin: 25.–29.11.

25.11., 19.00 otvorenje i crtanje flasheva

Ideja je predstaviti hrvatske tattoo majstore generacije Y, rođene između 1981. i 1995. godine koji su već duži niz godina aktivni na hrvatskoj tattoo sceni. Većina tattooera koji će sudjelovati na izložbi iznimno su inspirirani tradicionalnim tetovažama japanskih i američkih korijena, a svaki tattoo majstor ih radi na svoj poseban način sa svojom vizijom i posebnim pristupom radu. Sam koncept izložbe zamišljen je kroz izlaganje flash radova tattooera, s time da im se na samom otvorenju daje prilika da crtaju flash na licu mjesta. Tattoo flash je rad tattoo majstora na kojem se crtaju motivi koje klijenti izaberu za tetoviranje, a na otvorenju izložbe predstavljaju razne načine izrade flasha, od crtanja na papiru do crtanja na iPadu.

Kustos izložbe: Neven Kamenski

BIO

LUKAS FERENČIĆ- 14/02/2020, na Valentinovo zabilježio jubilarnih deset godina tetoviranja. 2020. godine osnovao tattoo shop “Seven Hearts” s prijateljem i kolegom MassimillianomPaladinijem, a do 2020. radio je u ForeverYours tattoo shopu s Anjom Ferenčić, čiji je bio suosnivač. Veliki zaljubljenik u košarku, krenuo je s tetoviranjem pod utjecajem košarkaške ikone Allena Iversona koji je bio pionir te zaslužan za populariziranje tattoo kulture u NBA ligi. Uz tetoviranje i košarku Lukas je usko povezan s graffiti scenom pod tagom “Rock” te je u više navrata sudjelovao na raznim graffitijamovima.

MASSIMILLIANO PALADIN AKA MASSI- Massi je odrastao u domu s velikim naglaskom na umjetnost, a od malih nogu postojao je veliki interes za “skin art”. Tetovira 8 godina, a s Lukasom Ferenčićem otvara “Seven Hearts” tattoo shop u Rijeci.

TIHOMIR KRKLEC AKA AFRIKA- Street artist i tattoo majstor, član art kolektiva “Jutarnja Šetnja” u sklopu kojeg krajem 2020. godine otvara studio/galeriju na zagrebačkoj Novoj Vesi. Tattooer čiji geometrijsko ornamentalni stil podosta odstupa od ostalih tattoo majstora na izložbi te smo ga baš zato uključili u istu. Iznimno aktivan u crtanju murala po Zagrebu.

ANJA FERENČIĆ- završila Akademiju Primijenjenih Umjetnosti u Rijeci, magistrirala na odjelu slikarstva pod mentorstvom akademskog slikara profesora Maura Stipanova. Sudjelovala na podosta samostalnih i grupnih izložba, te osmislila i realizirala zid na ljetnoj pozornici u Opatijskom parku Angiolina. Tetovira preko deset godina, te radi u ForeevrYours shopu čiji je i suosnivač. Uz umjetnost gaji veliku strast prema tenisu kojim se kompetitivno bavila, a trenutno radi i kao trenerica tenisa. 

SINIŠA AKA TEETH GRINDER- Siniša tetovira 5 godina, te radi u  Imaginarium shopu u Zagrebu. Rodom iz Trogira, veliki zaljubljenik u punk rock te je svirao u pregršt hardcore punk bendova.

hrCroatian