Artist Talk

Artist Talk

Lokacija: Klub HDLU, Dom HDLU

Termin: 14.11.2020., 19.00–20.00

Voditelji: Luka Hrgović i Dino Julius

Za vas smo pripremili projekciju fenomenalnog i hvaljenog filma Slice of Life (koji je dobio čak i svoje brendirano pivo) Luke Hrgovića i Dine Juliusa. Radi se o kratkometražnom hrvatskom SF filmu smještenom u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta. Film je završen 2019. godine. Premijerno je prikazan u Japanu, zatim u Los Angelesu, a onda i diljem svijeta gdje je osvojio niz nagrada. Radnja se odvija na opasnim ulicama futurističkog LA-a. Tamo vas očekuje sitni diler koji pokušava preokrenuti svoj život nabolje, ali stvar će se zakomplicirati neočekivanim susretom s policajcem koji će ga natjerati da preispita svoje životne ciljeve…

Glavne uloge tumače Anton Svetić, Ivica Pustički i Emilia Habulin. Režiju potpisuje Luka Hrgović koji je ujedno i glavni stručnjak za vizualne i praktične efekte, direktor fotografije je Dino Julius, a originalnu glazbu za film je skladao Tim Žibrat. Scenarij je napisao Anton Svetić.

Film je nastao “u garaži”. Dečki su mu pristupili na dosta “old school” način u efektima i režiji baš zbog toga što “im je već zlo od ovih suvremenih nabrijanih filmova i holivudske hiperprodukcije za gledatelje s koncentracijom od 8 sekundi.” Kako je film nastao, ispričat će vam i sami nakon projekcije.

 

*Napomena: Ulaz na razgovore besplatan je za sve one koji donesu ulaznicu s ovogodišnjeg 35. salona mladih.

hrCroatian