Joga

Joga u galeriji Bačva

Lokacija: Galerija Bačva, Dom HDLU

U suradnji s udrugom Joga u svakodnevnom životu

Termini:
24.10., 11.00–12.00
28.10., 17.30–18.30
7.11., 17.30-18.30
19.11., 17.30-18.30

Voditeljice: Marinela Matešić, Lea Lovrenčić, Bruna Škapin, Katarina Marković

Joga je dio drevne indijske vedske kulture i u sebi povezuje različite tradicije kao što su hinduizam, budizam, tantra… Sanskrtska riječ joga ima više značenja, no najčešće opisuje sjedinjenje fizičkog tijela s umom i duhom, kako bi se dostigla unutrašnja ravnoteža i svijest o vlastitoj stvarnoj prirodi.

Joga je neograničena, vječna i beskrajna. Joga je svijest koja nikad ne spava, život koji nikada ne umire. Ona je svjetlost bez početka i bez kraja koja vječno gori u nama i izvan nas. Iako drevna disciplina, joga je uvijek prilagođena vremenu, mjestu i svakoj osobi koja je vježba. To se zove Kal i Deš, mjesto i vrijeme.

Joga u svakodnevnom životu je sustav koji potječe od rišija sa Himalaya, sa neprekinutom linijom učitelja, a vježba se širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj već više od 35 godina.

U sklopu ovogodišnjeg 35. salona mladih, svjesni količine stresa pod kojim se današnji čovjek nalazi, pripremili smo za vas 4 termina vježbanja joge u nesvakidašnjem, galerijskom prostoru.

Nikakvo posebno predznanje niti kondicija nisu potrebni. Donesite svoju prostirku i uživajte u vježbi među jedinstvenim umjetničkim djelima mladih hrvatskih umjetnika u Galeriji Bačva, čiji postav upravo poziva na mir i sjedinjenje s prirodom, suprotno svim svakodnevnim stresnim zahtjevima života.

*Napomena: Ulaz na satove je besplatan uz predočenje ulaznice ovogodišnjeg 35. salona mladih.

Broj polaznika je ograničen!

Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

hrCroatian